030-289 0444 | Buiten kantooruren: 088-130 9670
homepage header
Zorgprogramma’s

Zorgprogramma’s

Zorgprogramma’s2019-04-08T10:11:17+00:00

In een zorgprogramma worden behandeling en begeleiding van diverse zorgverleners rond één aandoening of ziekte op elkaar afgestemd. In een zorgprogramma staat de patiënt centraal, zo krijgt iedere patiënt zorg die aansluit op zijn of haar persoonlijke situatie.  Meestal is het de huisarts die aangeeft of een patiënt voor een zorgprogramma in aanmerking komt, maar het kan ook een assistente of praktijkondersteuner zijn die een patiënt uitnodigt voor een zorgprogramma. Uiteraard kunt u zelf ook vragen of u in aanmerking komt voor een zorgprogramma.

‘Huisartsen Nieuw Plettenburgh’ heeft diverse zorgprogramma’s ontwikkeld samen met andere zorgverleners in Utrecht Zuid en Utrecht Stad. Op dit moment zijn er de volgende zorgprogramma’s:

Astma

COPD

Suikerziekte (Diabetes Mellitus)

Hart en vaatziekten

Ouderenzorg

Arthrose

Overgewicht bij kinderen

Somberheid en depressie

Polyfarmacie

Test uw risico
De Risicotest is een beknopte vragenlijst. Daarmee krijgt u een eerste inschatting van uw persoonlijk risico op het krijgen van diabetes, hart- en vaatziekten en nierschade. De test is gemakkelijk en snel te doen. De test is met zorg ontwikkeld en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke kennis. Doe de risico test. Klik hier