030-289 0444 | Buiten kantooruren: 088-130 9670
homepage header
Geselecteerde links

Geselecteerde links

Geselecteerde links2022-10-31T14:42:22+00:00

A

Alcohol
Wilt u uw drinkgedrag onder de loep nemen en veranderen?

Altrecht
Altrecht is specialist in geestelijke gezondheidszorg.

Antonius ziekenhuis
Antonius Ziekenhuis met o.a. de locaties Leidsche Rijn en Nieuwegein.

Apotheek Nieuw Plettenburgh
Apotheek zoeken: www.apotheek.nl

B

Besnijdeniscentrum Utrecht
De artsen van het besnijdeniscentrum verrichten op een zorgvuldige en medisch verantwoorde wijze besnijdenissen bij jongens en mannen.

Borstvoeding
La leche Legue biedt informatie en ondersteuning aan vrouwen die hun baby borstvoeding willen geven.

Bureau Jeugdzorg
Zie: Samen veilig Nederland

C

Centrum voor anticonceptie, sexualiteit en abortus
Gynaikon Klinieken (voorheen; CASA en Rutgersstichting). Informatie en hulpaanbod m.b.t. anticonceptie, vragen rond sexualiteit en SOA’s en abortus.

Centrum voor Jeugd en gezin
Een kind opvoeden is niet altijd gemakkelijk. Meestal weet je wel hoe je dingen aan kunt pakken, maar soms weet je het even niet meer. CJG Utrecht is er voor kinderen, jongeren (tot 23 jaar), opvoeders en gezinnen in Utrecht. Je kunt bij Centrum voor jeugd en gezin zonder kosten of verwijzing, terecht met alle vragen over opgroeien, opvoeden en onderwijs.

D

Diabetesinformatie
Het Diabetes Interactief Educatie Programma volgt de landelijke richtlijnen voor goede diabeteszorg en wordt regelmatig aangepast aan nieuwe ontwikkelingen.

Diakonessenhuis
De website van het Diakonessenhuis 

Diëtisten
De diëtist is deskundig op het gebied van voeding, leefstijl en gedrag. Zij staat voor u klaar als het gaat om gezond en lekker eten, een voedingsadvies of persoonlijk dieetbegeleiding. De adviezen worden afgestemd op uw wensen en mogelijkheden. Alle diëtisten zijn ervaren in dieetbehandeling bij o.a. diabetes, hoog cholesterol, hoge bloeddruk, overgewicht, ondervoeding/ ondergewicht, COPD en maag-darm- leverziekten. iedereen kan terecht voor voedingsadvies of dieetbegeleiding: baby’s, kinderen, volwassen en senioren.

Diëtisten Yvon Albers en Maaike van der Graaf houden wekelijks spreekuur in gezondheidscentrum Nieuw Plettenburgh.  Een afspraak kan gemaakt worden via de Careyn Klantenservice (0881239988) of maak online een afspraak via het cliëntenportaal: http://Careyn.mijndietist.net

Meer Informatie kunt u vinden op de website van Careyn: http://www.careyn.nl/dietist

Donor of niet?
Alles wat je wil weten over orgaan- en weefseldonatie vind je op Donorregister.

E

Erfocentrum
Het erfocentrum geeft informatie over erfelijkheid, zwangerschap en aangeboren aandoeningen en is een initiatief van de Vereniging van Samenwerkende Ouder – en Patiëntenorganisaties betrokken bij erfelijke en / of aangeboren aandoeningen (VSOP). De VSOP is ook verantwoordelijk voor de Erfolijn, waar mensen telefonisch terecht kunnen met vragen over erfelijkheid en aangeboren aandoeningen. De website blinkt uit als verwijscentrum. Over een enorm aantal erfelijke of aangeboren aandoeningen vindt u een korte beschrijving en een verwijzing naar websites van bijvoorbeeld patiënten- of ouderorganisatie.

F

Fiom
Fiom is een specialist bij ongewenste zwangerschap of afstemmingsvragen.

G

Geslachtsziekten
De site van SOA Aids Nederland gaat over seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA), geslachtsziekten dus. Je vindt er antwoorden op veel gestelde vragen over SOA en adviezen over veilig vrijen. Tevens is er een actuele lijst met adressen wanneer je niet naar je eigen huisarts wilt met klachten die op een geslachtsziekte duiden. 

GG&GD
De Gemeentelijke Geneeskundige en Gezondheidsdienst (GG&GD) ontwikkelt het Utrechtse gezondheidsbeleid en zorgt voor de uitvoering. De GG&GD wil bereiken dat Utrechters zich gezond voelen, gezond zijn en gezond blijven.

H

Hoorzaken
Uitleg over het oor en gehoorsaandoeningen. Tevens informatie over ontwikkelingen op het gebied van behandeling van deze aandoeningen. 

Hospice
In het algemeen kan gezegd worden dat een hospice plaats biedt aan ernstig zieken met een levensverwachting van minder dan drie maanden.

Huisartsen Utrecht Stad
De website Huisartsen Utrecht Stad is een site voor de inwoners van de stad Utrecht en hun huisartsen. De rubriek Patiënteninformatie is voor iedereen toegankelijk. U kunt er allerlei sites vinden met informatie over de gezondheidszorg in Utrecht; als u een huisarts in Utrecht zoekt, maar ook voor informatie over ziektes en klachten. Huiselijk geweld
De meeste mensen praten niet graag over huiselijk geweld. Daarom lijkt het vaak alsof je de enige bent die ermee te maken heeft. Maar huiselijk geweld komt helaas nog veel te vaak voor. Je bent dus niet de enige! Kijk op steunpunt huiselijk geweld.

Huidtherapeut

Van Dinteren Clinics is gevestigd op de eerste etage in het gezondheidscentrum Nieuw Plettenburgh. De huidtherapeut is direct toegankelijk. U heeft zodoende geen verwijsbrief nodig van de huisarts voor het maken van een afspraak. Een intake is gratis en vrijblijvend. Wij behandelen huidproblemen zoals acne, rosacea, littekens, pigmentatie, overbeharing, beenvaten, goedaardige huidverhevenheden en haaruitval, maar ook kunt u bij ons terecht voor huidverjongingsbehandelingen.  

 Wij willen een wezenlijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met (chronische) huidproblemen, zodat zij de eigen regie kunnen blijven voeren over hun leven en zo goed mogelijk kunnen participeren in de maatschappij op een voor hen bevredigende wijze. Wij werken vanuit een intrinsieke motivatie om goede zorg te leveren. Daarnaast werken wij nauw samen met artsen. Allemaal om tot een zo goed mogelijk cosmetisch resultaat te komen. 

 Voor meer informatie over de behandelingen kunt u kijken op www.vandinterenclincs.nl. Het maken van een afspraak kan eenvoudig via het onlineafsprakensysteem op de website. Als u vragen heeft kunt u een mail sturen naar info@vandinterenclinics.nl of bellen naar 085 016 36 46.  

I

Indigo
Indigo biedt mentale ondersteuning, direct en dichtbij.

J

Jellinek
zie: Verslavingszorg.

K

Kanker
Kanker.nl is een platform over kanker waarin betrouwbare medische informatie, contacten en inzichten samenkomen. Op Kanker.nl krijg je informatie aangeboden afgestemd op jouw situatie.

Kiesbeter
Een nieuwe site waar u informatie vindt over medicijnkosten en waar u ziekenfondsen kunt vergelijken. De site wordt binnenkort uitgebreid met o.a. informatie over ziekenhuizen.

Klachtenrecht
Een klacht over de gezondheidszorg kan om meer kwestie gaan dan om medische fouten. Ook in het contact met de hulpverlener of in de organisatie van de zorg kan van alles misgaan. Het gaat om zaken die volgens u anders hadden moeten of kunnen verlopen. Stichting Klachten en Geschillen Eerstelijnszorg.

L

Loverboys
Zie: WATCH Nederland

M

Medicijnen meldpunt
Wilt u de ervaringen met een bepaald medicijn van anderen bekijken? Dat kan hier! Houd er rekening mee dat ervaringen van anderen altijd subjectief zijn.

Mee
Site van stichting Mee, voor hulp voor mensen met een lichamelijke beperking, verstandelijke handicap of chronische ziekte. Er staan links naar andere sites voor hulpmiddelen, vakanties etc. Ingedeeld naar soort beperking en leeftijdscategorie. 

N

NOAGG
Centrum voor Transculturele Geestelijke gezondheidszorg. 

O

P

Patientenvereniging
Patiënten Federatie Nederland: uitgebreide informatie over patiëntenverenigingen en organisaties.

R

Regelhulp
Uw wegwijzer voor zorg en ondersteuning.

Reizigersadvisering; Landelijke Coördinatieteam
Informatie over reizigersvaccinatie en adviezen.

Rijksvaccinatieprogramma
Het Rijksvaccinatieprogramma beschermt alle kinderen in Nederland tegen  twaalf ernstige infectieziekten. Deze infectieziekten waren vroeger belangrijke doodsoorzaken bij kinderen. Dankzij vaccinatie komen deze infectieziekten in Nederland niet of nauwelijks meer voor.

Rokeninfo
Alles over roken en stoppen met roken.

S

Saltro
Huisartsenlaboratorium en Trombosedienst.

Samen Veilig Nederland (voorheen Bureau Jeugdzorg)
Informatie over problemen met of over jongeren.

Seksualiteit en anticonceptie
Gynaikonklinieken biedt hulp op het gebied van geboorteregeling en seksuele gezondheidszorg. Hierbij zijn ook de voormalige Rutgershuizen aangesloten. 

Kind en Seksualiteit
Dé site voor informatie over de seksuele ontwikkeling van kinderen van 0 tot 12 jaar. Het gaat over kinderen te leren over hun eigen lijf, over grenzen aangeven en die bij een ander te herkennen en over lekker in hun vel zitten.

Seksueel Misbruik
Bent u slachtoffer of getuige van seksueel misbruik of seksueel geweld? Of heeft iemand in uw omgeving hiermee te maken? Weet u niet bij welke instantie u voor hulp of advies terecht kunt?   Hulplijn Seksueel Misbruik. Neem gerust contact met ons op: 0900 9999 001 (ma-vr 09.00 – 17.00 lokaal tarief).Sense
Centrum voor seksuele gezondheid. Je kunt er als je wil anoniem terecht met vragen over soa, zwangerschap, anticonceptie en seksualiteit.

Slaap- en kalmeringsmiddelen stoppen 
Kunt u zonder slaappil niet slapen? Slikt u kalmeringsmiddelen om u rustig te voelen? Wilt u minderen of stoppen? Deze website biedt informatie en hulp aan mensen die langdurig slaap- en kalmerings- middelen gebruiken. Met de online behandeling kunt u uw gebruik, onder begeleiding, afbouwen.Sociale kaart
informatie over allerlei instanties in Utrecht. Opgedeeld naar levensgebied (wonen, zorg, recreatie,etc).  

Stichting Thuis Sterven
Op deze site vertellen we u wat palliatieve terminale zorg in het algemeen inhoudt en in het bijzonder hoe onze vrijwilligerszorg georganiseerd is.

T

Thuisarts.nl
Thuisarts.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informaie van uw huisarts over gezondheid en ziekte.
www.thuisarts.nl

Thuiszorg
Site van de thuiszorg;  Axion, Buurtzorg en Careyn.
Thuiszorg Student: medische- en zorgstudenten kunnen hulp bieden aan ouderen. 

Tolk- en vertaalcentrum Nederland (Global Talk)
Contact met een tolk in iedere gewenst taal, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

U

UMC: AZU en het WKZ
Site van het UMC Utrecht: Academisch Ziekenhuis Utrecht, Wilhelmina Kinderziekenhuis.

V

Vaccinaties
Veel vragen en antwoorden over vaccinaties bij kinderen en jongeren. 

Verloskundigen.
Adressen van verloskundigen in Utrecht. Wij hebben contacten met:
Verloskundigepraktijk Utrecht Oost.

Verloskundigepraktijk Westerkade
Universitair Verloskundige Centrum Utrecht

Verslaving
Jellinek is een instelling voor verslavingszorg in de regio Utrecht, dus ook in de stad en wijken van Utrecht. Je kan er hulp, informatie en advies krijgen. Ook als je niet verslaafd bent. Bijvoorbeeld omdat je iets over alcohol of drugs wil weten. Verslavingszorg Jellinek is een instelling voor verslavingszorg. Informatie over alcohol-, drugs- en gokverslaving. www.jellinek.nl

Verwijswijzer
Op deze website kunt u voor veel aanvragen van voorzieningen en hulpmiddelen vinden hoe u nu verder moet.

Voedingscentrum
Wetenschappelijk verantwoorde, eerlijke informatie over gezonde voeding en voedselveiligheid.

W

WATCH Nederland
Landelijk meldpunt loverboys.

Welzijn
Dock; we zijn actief op het gebied van buurtbemiddeling, jeugd- en jongerenwerk, maatschappelijke participatie, maatschappelijk werk, opvoedingsondersteuning en ouderenwerk.
Onze sociaal makelaars en sociaal beheerders zijn aanwezig in de buurt en versterken netwerken rondom ouderen, kwetsbaren, kinderen, ouders en opvoeders, zodat iedereen kan blijven meedoen aan de Utrechtse samenleving.

Wijk Zuid Gemeente Utrecht
Informatie over de wijk, het wijkbureau etc. vanuit de gemeente.

Z

Zorgbelang Nederland
Samenwerken aan een gezond en veerkrachtig Nederland
Onafhankelijke en algemene informatie over thuiszorg, verzorgingshuizen en verpleeghuizen. Tevens per instelling overzicht met het zorgaanbod.

Zwangerwijzer
Hier kunt u testen of u rekening met houden met bepaalde zaken als u zwanger wilt worden. Het is een test van uw leefstijl en erfelijke risico’s.