030-289 0444 | Buiten kantooruren: 088-130 9670
homepage header
Geselecteerde links

Geselecteerde links

//Geselecteerde links
Geselecteerde links 2019-04-12T14:31:57+00:00
Achmea
Agis pluspraktijk
Alcohol
Altrecht
Antonius ziekenhuis
Apotheek Hoograven
Besnijdeniscentrum Utrecht
Borstvoedingorganisatie
Bureau Jeugdzorg
Cabane
Centrum voor anticonceptie sexualiteit en abortus
Centrum Maliebaan
Centrum voor Jeugd en gezin
Diabetesinformatie
Diakonessenhuis
Diëtisten
Donor of niet? 
Erfocentrum
Fiom
Geslachtsziekten
GG&GD
Hoograven Portal
Hoorzaken
Hospice
Huisartsen Utrecht
Huiselijk geweld
Indigo
Inloophuis
Jellinek
Kanker
Kiesbeter
Klachtenrecht
Loverboys
Medicijnenmeldpunt
Mee
NOAGG
Ouderenzorg
Patientenvereniging
Regelhulp
Reizigersadvisering
Rijksoverheid informatie
Rijksvaccinatieprogramma
Rokeninfo
Saltro
Seksualiteit en anticonceptie
Kind en Seksualiteit
Seksueel Misbruik
Sense
Slaap- en kalmeringsmiddelen stoppen
Sociale kaart
Stichting Thuis Sterven
Thuisarts.nl
Thuiszorg
Tolk- en vertaalcentrum Nederland (TVCN)
UMC
Vaccinaties
Verloskundigen
Verslaving
Verslavingszorg
Verwijswijzer
Victas
Voedingscentrum
WATCH Nederland
Welzijn
Wijksite Utrecht Zuid 
Zorginstellingen
Zwangerwijzer

A

Achmea:    Agis, Zilveren Kruis Achmea, FBTO, Interpolis en Avero Achmea
Achmea is de grootste zorgverzekeraar in onze regio. Dit is ook de verzekeraar waarmee de huisartsenpraktijk Detmoldstraat zijn contracten afsluit. Achmea heeft verschillende merken, die zorgverzekeringen aanbieden. Elk met hun eigen kenmerken. Achmea heeft de ZorgZoeker ontwikkeld, die helpt bij het zoeken van een zorgverlener bij u in de buurt.

Agis pluspraktijk
Huisartsenpraktijk Detmoldstraat is een pluspraktijk. Dit betekent dat wij extra aandacht aan onze service naar patienten besteden.

Alcohol
Wilt u uw drinkgedrag onder de loep nemen en veranderen? www.minderdrinken.nl

Altrecht
Altrecht specialist in geestelijke gezondheidszorg.

Antonius ziekenhuis
Antonius Ziekenhuis met o.a. de locaties Leidsche Rijn en Nieuwegein. 

B

Besnijdeniscentrum Utrecht
De artsen van Besnijdenis Centrum Nederland verrichten op een zorgvuldige en medisch verantwoorde wijze besnijdenissen bij jongens en mannen.Borstvoeding
La leche Legue biedt informatie en ondersteuning aan vrouwen die hun baby borstvoeding willen geven.
Bureau Jeugdzorg
Zie: Samen veilig Nederland

C

Cabane
Cabane is een centrum voor leven met kanker. Wanneer u kanker heeft dan komt er veel op u en uw naasten af. Uw leven verandert en dat roept vragen op. Cabane is er om u, en uw naasten een warme en veilige plek te bieden om even op te kunnen laden.

Centrum voor anticonceptie, sexualiteit en abortus
Gynaikon Klinieken (voorheen; CASA en Rutgersstichting). Informatie en hulpaanbod m.b.t. anticonceptie, vragen rond sexualiteit en SOA’s en abortus.

Centrum Maliebaan
Zie: Jellinek

Centrum voor Jeugd en gezin
Een kind opvoeden is niet altijd gemakkelijk. Meestal weet je wel hoe je dingen aan kunt pakken, maar soms weet je het even niet meer. CJG Utrecht is er voor kinderen, jongeren (tot 23 jaar), opvoeders en gezinnen in Utrecht. Je kunt bij Centrum voor jeugd en gezin, zonder kosten of verwijzing, terecht met alle vragen over opgroeien, opvoeden en onderwijs.

D

Diabetesinformatie
Het Diabetes Interactief Educatie Programma volgt de landelijke richtlijnen voor goede diabeteszorg en wordt regelmatig aangepast aan nieuwe ontwikkelingen.

Diakonessenhuis
Site van het ziekenhuis Diakonessenhuis.

Diëtisten
Voeding en dieetadvies. Genieten van lekker eten is gezellig én belangrijk om gezond te blijven. De diëtisten van Careyn zijn de deskundigen op het gebied van voeding en gedrag. Zij staan voor u klaar als het gaat om gezond en lekker eten, een voedingsadvies of persoonlijke dieetbegeleiding.

Donor of niet?
Alles wat je wil weten over orgaan- en weefseldonatie vind je op Donorregister.

E

Erfocentrum
Erfocentrum geeft informatie over erfelijkheid, zwangerschap en aangeboren aandoeningen en is een initiatief van de Vereniging van Samenwerkende Ouder – en Patiëntenorganisaties betrokken bij erfelijke en / of aangeboren aandoeningen (VSOP). De VSOP is ook verantwoordelijk voor de Erfolijn, waar mensen telefonisch terecht kunnen met vragen over erfelijkheid en aangeboren aandoeningen. De website blinkt uit als verwijscentrum. Over een enorm aantal erfelijke of aangeboren aandoeningen vindt u een korte beschrijving en een verwijzing naar websites van bijvoorbeeld patiënten- of ouderorganisatie.

F

Fiom
Fiom is een specialist bij ongewenste zwangerschap of afstemmingsvragen.


G

Geslachtsziekten
De site van SOA Aids Nederland gaat over seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA), geslachtsziekten dus. Je vindt er antwoorden op veel gestelde vragen over SOA en adviezen over veilig vrijen. Tevens is er een actuele lijst met adressen wanneer je niet naar je eigen huisarts wilt met klachten die op een geslachtsziekte duiden. 

GG&GD
De Gemeentelijke Geneeskundige en Gezondheidsdienst (GG&GD) ontwikkelt het Utrechtse gezondheidsbeleid en zorgt voor de uitvoering. De GG&GD wil bereiken dat Utrechters zich gezond voelen, gezond zijn en gezond blijven.


H

Hoograven Portal
Hier vind je een overzicht van alle websites in de wijk Hoograven.
www.hoogravenportal.nl

Hoorzaken
Uitleg over het oor en gehoorsaandoeningen. Tevens informatie over ontwikkelingen op het gebied van behandeling van deze aandoeningen. 
www.hoorzaken.nl

Hospice
In het algemeen kan gezegd worden dat een hospice plaats biedt aan ernstig zieken met een levensverwachting van minder dan drie maanden.
www.hospiceutrecht.nl

Huisartsen Utrecht
De website Huisartsen Utrecht is een site voor de inwoners van de stad Utrecht en hun huisartsen. De rubriek Patiënteninformatie is voor iedereen toegankelijk. U kunt er allerlei sites vinden met informatie over de gezondheidszorg in Utrecht, maar ook verwijzingen naar informatie over ziektes en klachten. 
www.huisartsenutrecht.nlHuiselijk geweld
De meeste mensen praten niet graag over huiselijk geweld. Daarom lijkt het vaak alsof je de enige bent die ermee te maken heeft. Maar huiselijk geweld komt helaas nog veel te vaak voor. Je bent dus niet de enige! Kijk op steunpunt huiselijk geweld.
www.jeugdengezinutrecht.nl

I

Indigo
Indigo biedt mentale ondersteuning, direct en dichtbij.  www.indigo.nl

Inloophuis
zie Cabane.

 

J

Jellinek (voorheen Victas)
Jellinek is een instelling voor verslavingspsychiatrie in de provincie Utrecht. Zij bieden hulp, informatie en advies aan iedereen die in de problemen komt met alcohol, drugs, medicijnen en gokken.

 

K

Kanker
Kanker.nl is een platform over kanker waarin betrouwbare medische informatie, contacten en inzichten samenkomen. Op Kanker.nl krijg je informatie aangeboden afgestemd op jouw situatie. www.kanker.nl

Kiesbeter
Een nieuwe site waar u informatie vindt over medicijnkosten en waar u ziekenfondsen kunt vergelijken. De site wordt binnenkort uitgebreid met o.a. informatie over ziekenhuizen.   www.kiesbeter.nl
 
Klachtenrecht
Een klacht over de gezondheidszorg kan om meer kwestie gaan dan om medische fouten. Ook in het contact met de hulpverlener of in de organisatie van de zorg kan van alles misgaan. Het gaat om zaken die volgens u anders hadden moeten of kunnen verlopen. www.skge.nl

L

Loverboys
Zie WATCH Nederland

M

Medicijnen meldpunt
Wilt u de ervaringen met een bepaald medicijn van anderen bekijken? Dat kan hier! Houd er rekening mee dat ervaringen van anderen altijd subjectief zijn.  www.meldpuntmedicijnen.nl

Mee
Site van stichting Mee, voor hulp voor mensen met een lichamelijke beperking, verstandelijke handicap of chronische ziekte. Vroeger was dit de SPD. Er staan links naar andere sites voor hulpmiddelen, vakanties etc. Ingedeeld naar soort beperking en leeftijdscategorie.  www.mee-ugv.nl

 

N

NOAGG
Centrum voor Transculturele Geestelijke gezondheidszorg.  www.noagg.nl

O

 

P

Patientenvereniging
De Nederlandse patienten consumenten federatie. Uitgebreide informatie over patiëntenverenigingen en organisaties.  www.npcf.nl

R

Regelhulp
www.regelhulp.nl

Reizigersadvisering; Landelijke Coördinatieteam
Informatie over reizigersvaccinatie en adviezen.  www.lcr.nl

Rijksoverheid informatie
In de rubriek ‘veelgestelde vragen’ op die site staat heel duidelijk welke gevolgen de invoering van de nieuwe Zorgverzekeringswet voor patiënten heeft.  www.rijksoverheid.nl

Rijksvaccinatieprogramma
Het Rijksvaccinatieprogramma beschermt alle kinderen in Nederland tegen  twaalf ernstige infectieziekten. Deze infectieziekten waren vroeger belangrijke doodsoorzaken bij kinderen. Dankzij vaccinatie komen deze infectieziekten in Nederland niet of nauwelijks meer voor. www.rijksvaccinatieprogramma.nl

Rokeninfo
Alles over roken en stoppen met roken. www.rokeninfo.nl

S

Saltro
Huisartsenlaboratorium en Trombosedienst.  www.saltro.nl

Samen Veilig Nederland (voorheen Bureau Jeugdzorg)
Informatie over problemen met of over jongeren. www.samen-veilig.nl

Seksualiteit en anticonceptie
Geboorteregeling West- en Zuid-Nederland (GWN) is een landelijke organisatie die hulp biedt op het gebied van geboorteregeling en seksuele gezondheidszorg. Hierbij zijn ook de voormalige Rutgershuizen aangesloten. 
Gynaikonklinieken

Kind en Seksualiteit
Dé site voor informatie over de seksuele ontwikkeling van kinderen van 0 tot 12 jaar. Het gaat over kinderen te leren over hun eigen lijf, over grenzen aangeven en die bij een ander te herkennen en over lekker in hun vel zitten. www.kindenseksualiteit.nl
 

Seksueel Misbruik
Bent u slachtoffer of getuige van seksueel misbruik of seksueel geweld? Of heeft iemand in uw omgeving hiermee te maken? Weet u niet bij welke instantie u voor hulp of advies terecht kunt?   Hulplijn Seksueel Misbruik. Neem gerust contact met ons op: 0900 9999 001 (ma-vr 09.00 – 17.00 lokaal tarief).

Sense
Centrum voor seksuele gezondheid. Je kunt er als je wil anoniem terecht met vragen over soa, zwangerschap, anticonceptie en seksualiteit.  www.sense.info


Slaap- en kalmeringsmiddelen stoppen  
Kunt u zonder slaappil niet slapen? Slikt u kalmeringmiddelen om u rustig te voelen? Wilt u minderen of stoppen? Deze website biedt informatie en hulp aan mensen die langdurig slaap- en kalmerings- middelen gebruiken. Met de online behandeling kunt u uw gebruik, onder begeleiding, afbouwen.  www.benzodebaas.nlSociale kaart
informatie over allerlei instanties in Utrecht. Opgedeeld naar levensgebied (wonen, zorg, recreatie,etc)  www.jekuntmeer.nlStichting Thuis Sterven
Op deze site vertellen we u wat palliatieve terminale zorg in het algemeen inhoudt en in het bijzonder hoe onze vrijwilligerszorg georganiseerd is.
www.thuisstervenutrecht.nl

T

Thuisarts.nl
Thuisarts.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informaie van uw huisarts over gezondheid en ziekte.
www.thuisarts.nl

Thuiszorg
Site van de thuiszorg; Careyn, Axion en Buurtzorg.  CareynAxion ContinuBuurtzorg.

Tolk- en vertaalcentrum Nederland (TVCN)
Contact met een tolk in iedere gewenst taal, 24 uur per dag, 7 dagen per week.
www.tvcn.nl

 

U

UMC: AZU en het WKZ
Site van het UMC Utrecht: Academisch Ziekenhuis Utrecht, Wilhelmina Kinderziekenhuis. www.umcutrecht.nl

V

Vaccinaties
Veel vragen en antwoorden over vaccinaties bij kinderen en jongeren. 
www.rijksvaccinatieprogramma.nl
Verloskundigen.
Adressen van verloskundigen in Utrecht. Wij hebben contacten met:
Westerkade: www.verloskundigenwesterkade.nl
Utrecht Oost (Grevelingenstraat): www.vkutrechtoost.nl
Universitair verloskundig centrum (Lunetten): www.uvcutrecht.nl
Verslaving
Jellinek is een instelling voor verslavingszorg in de regio Utrecht, dus ook in de stad en wijken van Utrecht. Je kan er hulp, informatie en advies krijgen. Ook als je niet verslaafd bent. Bijvoorbeeld omdat je iets over alcohol of drugs wil weten. 
www.jong030.nl
Verslavingszorg
Informatie over alcohol-, drugs- en gokverslaving. www.jellinek.nl   
Verwijswijzer
Op deze website kunt u voor veel aanvragen van voorzieningen en hulpmiddelen vinden hoe u nu verder moet.  www.verwijswijzerutrecht.nl

Victas
zie: Jellinek.

Voedingscentrum
Wetenschappelijk verantwoorde, eerlijke informatie over gezonde voeding en voedselveiligheid.  www.voedingscentrum.nl

W

WATCH Nederland
Landelijk meldpunt loverboys
www.watchnederland.nl

Welzijn; Vooruit Hart voor ZuidOost
Vooruit Hart voor Zuidoost is een welzijnsorganisatie. Onze sociaal makelaars en sociaal beheerders zijn aanwezig in de buurt en versterken netwerken rondom ouderen, kwetsbaren, kinderen, ouders en opvoeders, zodat iedereen kan blijven meedoen aan de Utrechtse samenleving. www.vooruitutrecht.nl

Wijksite Utrecht Zuid
Informatie over de wijk, het wijkbureau etc. vanuit de gemeente.  www.utrecht.nl

Z

Zorginstellingen
Onafhankelijke en algemene informatie over thuiszorg, verzorgingshuizen en verpleeghuizen. Tevens per instelling overzicht met het zorgaanbod.  www.zorgbelang-nederland.nl
Zwangerwijzer
Hier kunt u testen of u rekening met houden met bepaalde zaken als u zwanger wilt worden. Het is een test van uw leefstijl en erfelijke risico’s.  www.zwangerwijzer.nl